Let op! Geld lenen kost geld

0229-840287

Persoonlijke lening oversluiten

Sluit u een persoonlijke lening af, dan spreekt u eenmalig het te lenen bedrag en een looptijd af. Het leenbedrag wordt in één keer op uw rekening gestort. Daarna betaalt u maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing.  Hoe hoger het bedrag dat u leent, hoe hoger de maandtermijn of hoe langer de looptijd van de lening. Als u in het (recente) verleden een lening met een lange looptijd afgesloten heeft  is het vaak zo dat de voorwaarden aangepast zijn en zijn er inmiddels andere persoonlijke leningen met betere voorwaarden.

Zo kan bijvoorbeeld de rente veranderd zijn, waardoor een persoonlijke lening bij een andere geldverstrekker veel goedkoper is geworden. Of uw financiele positie is gewijzigd , waardoor u maandelijks meer of minder aan rente en aflossing kunt betalen. Het kan zomaar de moeite meer dan waard zijn om uw persoonlijke lening over te sluiten naar een andere persoonlijke lening met betere voorwaarden.

Wanneer is het oversluiten van een Persoonlijke Lening aantrekkelijk?
Een persoonlijke lening oversluiten is interessant als u er geld mee bespaart en/of als de voorwaarden (rente, looptijd, maandtermijn, te lenen bedrag) bij een andere bank gunstiger zijn. Waaronder een lagere rente. Dan ben je goedkoper uit als je de lening oversluit naar deze bank mits de besparing groter is dan de eventuele boete die u eventueel verschuldigd bent bij het vervroegd inlossen van de lening. Maar misschien wilt u een langere of kortere looptijd van uw lening of een aangepaste maandtermijn. Een langere looptijd is wel duurder dan een kortere looptijd. U betaalt namelijk over een langere periode rente.

Hoe sluit u uw Persoonlijke lening over?
Bij het oversluiten van uw persoonlijke lening, is het belangrijk om vooraf te weten of u een boete moet betalen bij de bank waar deze nu loopt. Oversluiten heeft geen zin als deze kosten hoger zijn dan het voordeel dat oversluiten oplevert.

Gelukkig loont oversluiten vaak wel de moeite, zo wijst de praktijk uit. Via LeenserviceNederland krijgt u een persoonlijk advies met inzicht in wat uw voordeel is. Wij regelen de afhandeling bij de bank waar uw lening loopt, u betaalt daarvoor geen extra kosten.  

Bereken uw lening hieronder

Het totale kredietbedrag
Termijnbedrag (per maand)
Variabele debetrente op jaarbasis
Jaarlijks kostenpercentage
Duur van de kredietovereenkomst
Totaal door u te betalen bedrag

Uw maandlasten zijn:

Deze berekening is een richtlijn en u kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we u kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De maximale wettelijke rente is 14%.

foto van vrouw